Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Παρατείνεται η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα μέχρι 30.09.2014 –Δείτε την εγκύκλιο


Το υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιο (αριθ. 50 - 66ΙΗΝ-Λ2Κ) δίνει νέα χρονική περίοδο εφαρμογής του Προγράµµατος Εθελοντικής Κινητικότητας, µε την υποβολή αιτήσεων συµµετοχής των εργαζομένων να δύναται να πραγματοποιηθεί από τη λήξη της προηγούµενης ηµεροµηνίας (ήτοι την 29η-8-2014) έως και την 30-9-2014. Στην σχετική εγκύκλιο που υπογράφουν όλα τα μέλη του πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ (ο υπουργός Αργ. Ντινόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος) παρέχονται διευκρινήσεις για τη διαδικασία και ζητείται η βέλτιστη δυνατή συνεργασία των συμμετεχόντων.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η παράταση δίνεται προκειμένου οι νέες δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, το ενδιαφέρον από πλευράς υπαλλήλων για το πρόγραμμα παραμένει μεγάλο. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα της χρονικής περιόδου, η οποία, μεταξύ άλλων, συμπίπτει με την αλλαγή των τοπικών διοικήσεων, εμπόδισε κατά πολλούς την υλοποίηση μεγάλου μέρους των μετατάξεων.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται επίσης, ότι οι μετατάξεις αναστέλλονται για χρονικό διάστηκα ενός (1) µηνός από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας, δηλαδή από την ψήφισή της (5-9-2014). 
Παράλληλα, με την εγκύκλιο ρυθμίζονται προβλήματα που είχαν προκύψει όπως: 
-Υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή τους στο Πρόγραµµα της Εθελοντικής Κινητικότητας κατά την προηγούμενη εφαρμογή του Προγράµµατος και η αίτησή τους απορρίφθηκε, δύνανται να επανυποβάλλουν εκ νέου αίτηση, σύμφωνα µε τις ρυθμίσεις που ισχύουν.
-Αιτήσεις υπαλλήλων, που είχαν υποβληθεί κατά την προηγούμενη εφαρμογή του Προγράµµατος και δεν εξετάστηκαν, δύνανται να επανεξεταστούν, χωρίς να απαιτείται η επανυποβολή τους 
-Για την εφαρμογή της διαδικασίας, κατά το προηγούμενο διάστημα της κινητικότητας (15-7-2014 έως 29-8-2014) δεν είναι δυνατή η ανάκληση των αποφάσεων για την παροχή σύμφωνης γνώμης των απερχόμενων αιρετών των φορέων προέλευσης από τους νέους αιρετούς, λόγω του ότι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης υπήρχε η κατά νόμο αρμοδιότητα του αιρετού για παροχή αυτής. 
Τέλος, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η μόνη μεταβολή είναι ότι: 
-Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υπαλλήλων υποβάλλονται έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2014. 
-Το αρμόδιο για το διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής μπορεί να εκδώσει την απόφαση για τα μετάταξη, από την επόμενη μέρα υποβολής της αίτησης και μέχρι την 3-10-2014.
Σαφή αριθμητικά στοιχεία όσων εργαζομένων έχουν ενταχθεί στην εθελοντική κινητικότητα δεν έχουν συλλεγεί ακόμη από το ΥΠΕΣ. Ουσιαστικά, η προηγούμενη παράταση έληξε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη, αρχική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, 980 υπάλληλοι επέλεξαν τη μετακίνησή τους. Τον Ιούλιο, το υπουργείο όρισε τη δεύτερη παράταση με στόχο τη συμπλήρωση των περίπου 2.000 μετατάξεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000, κάτι όμως που δεν έγινε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.