Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ με την Περιφερειάρχη Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,11 -09-2014
Αρ. Πρωτ: 99
Την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου, ύστερα από πρόσκληση της ίδιας.
Το Δ.Σ. την ενημέρωσε για τα προβλήματα των εργαζομένων που αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στις συνθήκες εργασίας, στις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και φυσικά σε ανθρώπινο δυναμικό.
Τονίστηκαν επίσης θέματα όπως η επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ, η διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Αττικής που έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ όπως είναι το Ελληνικό, η σοβαρή έλλειψη προσωπικού καθαριότητας αλλά και τα προβλήματα των ίδιων των καθαριστριών, τα προβλήματα για τη μετακίνηση των υπαλλήλων με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, η δυσκολία να γίνουν δεκτά τα παιδιά των εργαζόμενων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, το ότι η μισθοδοσία μας θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έως το 2015, η παρουσία της παράταξης Χρυσή Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κατάληψη θέσεων ευθύνης εδώ και πολλά χρόνια μέσω αυθαίρετων τοποθετήσεων και όχι κρίσεων, η αδιαφάνεια στον τρόπο μετακίνησης υπαλλήλων σε διάφορες Διευθύνσεις της Περιφέρειας, καθώς και μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, τα απλήρωτα νυχτερινά και ανθυγιεινά.
Η ίδια μας είπε ότι έχει εντοπίσει την άνιση κατανομή προσωπικού κι εργασίας ανάμεσα σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής, την κατάσταση των κτιρίων, την σπατάλη οικονομικών πόρων και άλλα προβλήματα και ζήτησε να έχει τακτικές συναντήσεις με τον ΣΥΠΑ προκειμένου να τεθούν προτεραιότητες στην επίλυση χρόνιων καταστάσεων. Συμφώνησε μαζί μας πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Αττικής –έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οικονομικών πόρων, υλικοτεχνικών υποδομών, σύγχυση αρμοδιοτήτων κ.α-, είναι μεθοδευμένα προκειμένου να οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Δήλωσε πως δεν θα δεχτεί καμία μνημονιακή παρέμβαση στην λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής και ζήτησε από τον ΣΥΠΑ να δώσει μαζί της μάχες σε αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, για να μην είμαστε συνέχεια σε θέση άμυνας απέναντι στις προσταγές της τρόικας, ενθαρρύνει δημιουργικές προτάσεις και από την πλευρά των υπαλλήλων προκειμένου οι αντιπαραθέσεις να μην γίνονται μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά να μπαίνουν στην ουσία και να δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας άλλος τρόπος λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, πιο φιλικός στον πολίτη και στον εργαζόμενο.
Ακόμη, ζήτησε από το ΔΣ να προβεί σε καταγραφή των υπαλλήλων καθαριότητας της Περιφέρειας και των προβλημάτων τους, καθώς και να επικαιροποιήσει τις προτάσεις του σχετικά με το ζήτημα των παιδικών κατασκηνώσεων και των βρεφονηπιακών σταθμών για να τεθούν ως θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Όσον αφορά το ζήτημα των αξιολογήσεων, η Περιφερειάρχης δήλωσε ακόμα μία φορά πως είναι αντίθετη και είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί σε κεντρικό επίπεδο για να καταργηθεί ο νόμος. Το ΔΣ την ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και την μαζικότητα των συναδέλφων απέναντι σε αυτό το νόμο και ζήτησε να παρθεί ξεκάθαρη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα δείχνει την πολιτική βούληση της νέας διοίκησης. Σε καμία περίπτωση όμως, οι αποφάσεις των πολιτικών διοικήσεων δεν υποκαθιστούν τις ενέργειες, τις δράσεις και την προσωπική ευθύνη των εργαζομένων σε συνδικαλιστικό επίπεδο, αλλά έρχονται να αθροιστούν σε αυτές.
Το Δ.Σ. αποτίμησε καταρχήν θετικά την πρώτη συνάντηση με την νέα περιφερειακή αρχή και ιδιαίτερα την άμεση πρόσκλησή της και την επιθυμία για τακτές συναντήσεις και συνεργασία με τον ΣΥΠΑ. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε και δεν αναθέτουμε την τύχη των συναδέλφων στην πολιτική βούληση της διοίκησης, ακόμα και αν μας βρίσκει σύμφωνους σε ορισμένα ζητήματα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ανεξάρτητο, δυναμικό, μαζικό Σύλλογο Υπαλλήλων που θα δίνει κατευθύνσεις και θα ενισχύει τις όποιες πρωτοβουλίες που θα παίρνει η περιφερειακή αρχή προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών.
Ο Πρόεδρος ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.