Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ανησυχία για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία από τις Περιφέρειες

Έκκληση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο ΥΠΕΣ για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Την ανησυχία του ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, δεν θα ξεκινήσει και η μεταφορά των μαθητών στα απομακρυσμένα σχολεία, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Σήμερα, 13 μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, απευθύνουμε έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικών να λάβει υπόψη και να υλοποιήσει τις προτάσεις της Περιφέρειας, γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών στις 11 Σεπτεμβρίου», επισήμανε.
Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε επίσης γνωστό ότι η Περιφέρεια ξεκίνησε τις διαδικασίες και τόνισε ότι οι διαδικασίες και διαγωνισμοί για το θέμα της μεταφοράς βρίσκονται σε εξέλιξη.
«Ως Περιφέρεια, έχουμε κάνει από την αρχή του χρόνου όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις και επισημάνσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο μη έγκαιρης έναρξης των διαδικασιών και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις», είπε.
Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. 
Επίσης, την Τρίτη, ο κ. Τζιτζικώστας και το ΔΣ της ΠΕΔ θα έχουν συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, με τον οποίο επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά και του έθεσαν την κρισιμότητα του ζητήματος. (Πηγή)

Παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής στο ΥΠΕΣ
για τη μεταφορά των μαθητών
Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Πέτρου Φιλίππου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λεονταρίδη με θέμα την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.
Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο παρουσία και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων έγινε ενημέρωση από τον Π. Φιλίππου για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί :
α) με τους μέχρι σήμερα διενεργηθέντες διαγωνισμούς, περίπου στο 40% των διαδρομών της Ανατ. Αττικής, δεν έχει αναδειχθεί μειοδότης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.
Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα καταθέσει τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να προχωρήσουν σε αναθέσεις με απευθείας διαπραγμάτευση,
β) με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 2401/2013) υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για την μεταφορά των μαθητών δηλ. για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.
Οι Περιφέρειες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από τη σχολική τους μονάδα σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής :
1) 3000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων και
2) 5000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Εξ αιτίας αυτών των περιορισμών σχεδόν όλα τα Γυμνάσια – Λύκεια Ανατ. Αττικής έχουν εξαιρεθεί από τον διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών.
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) και να συσταθεί 3μελής επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο Δήμου – Περιφέρειας – Δημόσιων Συγκοινωνιών, η οποία άμεσα θα καθορίσει και τα δρομολόγια που απαιτούνται σε περιοχές όπου δεν υπάρχει  Δημόσια Συγκοινωνία.
Ο κος Θ. Λεονταρίδης δεσμεύτηκε για άμεση κατάθεση της τροπολογίας προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διενέργειες των διαγωνισμών για τα Γυμνάσια – Λύκεια, όπου δεν υπάρχουν Δημόσιες Συγκοινωνίες.(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.