Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Και του χρόνου απολύσεις στο Δημόσιο - Μειώνονται σε 3.000 οι απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου


Συνεχίζεται η έξοδος δημοσίων υπαλλήλων, με την τρόικα να παρουσιάζεται άκαμπτη στο Παρίσι για τη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου απολύσεων και για το 2015 και την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι θα φτάσουν τις 15.000, με τις 6.500 τους επόμενους 4 μήνες.
Οι εκατόμβες των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών δεν επαρκούν στους δανειστές, που απαιτούν να συνεχιστεί η «σφαγή» στο Δημόσιο και το 2015 οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Παλαιότερα σενάρια ήθελαν την τρόικα να ζητά έναν αριθμό 5.000 – 6.000 απολύσεων μέσα στο επόμενο έτος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε, μιλώντας σε διεθνή μέσα (CNBC), να διαβεβαιώσει ότι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα θα φτάσουν έως το τέλος του 2014 τις 15.000, που σημαίνει ότι 6.500 εργαζόμενοι θα απολυθούν τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Τον απαράδεκτο αυτό αριθμό θα κληθούν να «συμπληρώσουν» κατά κύριο λόγο υπάλληλοι που έχουν οδηγηθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να εντάξει στον αριθμό των 6.500 απολύσεων και τους περίπου 1.650 συμβασιούχους που παρέμεναν με δικαστικές αποφάσεις στο Δημόσιο, αποχώρησαν όμως από τις θέσεις τους με νεότερες αποφάσεις των δικαστηρίων. Πρόκειται όμως για ένα αίτημα που έχει απορρίψει ουκ ολίγες φορές η τρόικα και πλέον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις των δανειστών.
Τέλος, η πλευρά των δανειστών ζητά εκ νέου την περικοπή των μη μισθολογικών παροχών των δημοσίων υπαλλήλων (ειδικές άδειες, εφάπαξ παροχές, προνοιακές διευκολύνσεις κ.λπ.). Πρόκειται για ένα σημείο που αναφέρεται και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. (Πηγή)
Μειώνονται σε 3.000 οι απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου –
Τι δέχθηκε η τρόικα για τις προσωρινές διαταγές
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες του Παρισιού η τρόικα δέχθηκε να προσμετρηθούν στις 6.500 απολύσεις για τις οποίες υπάρχει δέσμευση να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου 3.500 συμβασιούχοι που παραμένουν στη θέση τους χάρη σε δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 1.800 συμβασιούχοι που απασχολούντο, κυρίως στους ΟΤΑ, βάσει προσωρινών διαταγών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολυθούν και οι υπόλοιποι.
Αυτό σημαίνει ότι μικραίνει η δεξαμενή των απολύσεων που θα γίνουν από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει, πλέον, να κάνει 3.000 και όχι 6.500 απολύσεις.
Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει στην Τρόικα εδώ και μήνες ο ΥΠΔΜ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά μέχρι τώρα δεν γινόταν δεκτό. Τώρα, όμως, οι εκπρόσωποι των πιστωτών, αν και ζήτησαν επίσπευση των απολύσεων, έδειξαν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και αυτό εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως κίνηση.(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.