Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μητσοτάκης: Έμφαση στην αξιολόγηση των δομών του Δημοσίου - Σαρωτικοί έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά

Υποχρεωτικούς ελέγχους για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που περιλαμβάνονται στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων πριν από κάθε μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης, περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εντάσσεται στο σχέδιο νόμου για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», το οποίο σύντομα κατατίθεται στη Βουλή.
Οπως καταγράφεται στα άρθρα 28 και 29 της αιτιολογικής έκθεσης, το νομοσχέδιο εισηγείται τον έλεγχο των δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί:
• Πριν από την έγκριση της πρόσληψης ενός υπαλλήλου στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η νομοθέτηση θα πραγματοποιηθεί με τροποποιήσεις στον νόμο 2190/1994 για τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά και με γενική διάταξη, για να καλύπτει το σύνολο των προσλήψεων ανεξάρτητα από τη διαδικασία που ακολουθείται για την υλοποίησή τους.
• Για τους ήδη υπηρετούντες καθιερώνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος πριν από κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, ακόμα και πριν από μετάταξη ή μεταφορά του υπαλλήλου σε άλλη θέση.
• Υποχρεωτικά θα διενεργείται έλεγχος δικαιολογητικών σε όσους υπαλλήλους παραιτούνται είτε για συνταξιοδότηση είτε για άλλους λόγους. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να μπλοκάρει τις αθρόες παραιτήσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου να τιμωρηθούν πειθαρχικά κατά τη διάρκεια που κατέχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα. 
• Στο άρθρο 29 του νομοσχεδίου για πρώτη φορά χαρακτηρίζεται ως ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η κατάθεση, η χρήση, η συμπερίληψη και η διατήρηση στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου ή βεβαιώσεως. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η διατήρηση πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων στους ατομικούς φακέλους των υπαλλήλων χαρακτηρίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα διαρκούς χαρακτήρα.
Για αυτές τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, αντιμετωπίζοντας την ποινή της αυτοδίκαιης αργίας.
Με τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, κανένας υπάλληλος δεν θα μπορεί να προσληφθεί, να μεταταγεί ή να παραιτηθεί εάν πρώτα δεν ελεγχθούν τα δικαιολογητικά που βρίσκονται στον φάκελό του.
Με τις συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει ατιμωρησία όσων υπηρετούν στο Δημόσιο και προτίθενται να παραιτηθούν προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες ενός πειθαρχικού ελέγχου.
Οπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στόχος της νομοθετικής παρέμβασης είναι «να αποκατασταθεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης, ειδικά απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων και μάλιστα σε όσους αδικούνταν μέχρι τώρα από τη μη διαπίστωση των παρανομιών των συναδέλφων τους και παράλληλα ανορθώνεται το κύρος της δημόσιας διοίκησης στον βαθμό που οι περιπτώσεις παρανομίας στους κόλπους τους εξατομικεύονται και ξεχωρίζουν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι από τους συναδέλφους τους που παρανόμησαν», όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.
Στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», που ουσιαστικά προβλέπει την ενίσχυση της «Διαύγειας», προβλέπεται για πρώτη φορά η ένταξη των ΜΚΟ στο πρόγραμμα με την υποχρεωτική ανάρτηση των κρατικών επιχορηγήσεων που λαμβάνουν άνω των 3.000 ευρώ.

Μητσοτάκης: Έμφαση στην αξιολόγηση των δομών του Δημοσίου
Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε δεκτός, σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Παρουσίασε επίσης την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014 - 2016, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, την περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και την επέκταση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική πρόοδο που επιτυγχάνουμε στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Συζητήσαμε εκτενώς την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα Υπουργεία, μετά την υπογραφή των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων από τον ίδιο. Από τις 29 Οκτωβρίου όλα τα Υπουργεία θα λειτουργούν με νέες, πιο λιτές και πιο συνεκτικές δομές. Χτίζουμε βήμα βήμα μια δημόσια διοίκηση για τον 21ο αιώνα, στην υπηρεσία του πολίτη και των επιχειρήσεων»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.