Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η τρόϊκα κατά του κράτους δικαίου

Είναι προφανές ότι από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Παρίσι με την τρόϊκα θα μαθαίνει ο Έλληνας πολίτης μόνο όσα επισήμως διοχετεύονται και, ενδεχομένως και από κάποια σκόπιμη διαρροή. Όμως μία πληροφορία που δημοσιεύτηκε ήδη για την πρώτη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόϊκα αναφέρει ότι οι δανειστές έθεσαν το θέμα των δημοσιονομικών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια! Με άλλα λόγια οι δανειστές κάνουν παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας ενός κράτους δικαίου, όπως εξασφαλίζεται από αποφάσεις δικαστηρίων, στα οποία προσφέυγει ο ανυπεράσπιστος πολίτης για να προστατευθεί από τις αυθαιρεσίες της κάθε Εξουσίας.
Μόλις χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αντισυνταγματική φορολογική διάταξη η οποία επέτρεπε στο δημόσιο να προσφύγει στα δικαστήρια για εμπράγματη αγωγή αν ο υπόχρεος σε ΕΝΦΙΑ δεν έχει αποδείξει ότι έχει απαλλαγεί από τον φόρο, τον έχει πληρώσει ή τον έχει ρυθμίσει κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για εμπνεύσεις του υπουργείου Οικονομίας τις οποίες το Δικαστήριο έκρινε παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και διατάξεις του Συντάγματος (περί ιδιοκτησίας και δικαιώματος στην παροχή έννομης προστασίας αλλά και της αναλογικότητας στο φόρο). 
Κατά τη λογική της τρόίκας επιτρέπεται η παραβίαση Νόμων και θεμελιωδών συνταγματικών προβλέψεων, εφ’ όσον παρακωλύεται η εισπρακτική επιδρομή του κράτους. Να θυμίσουμε ότι οι ένστολοι έχουν μηνύσει τον αρμόδιο υπουργό διότι δεν έχει εφαρμόσει ακόμη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με άλλα λόγια το επίσημο κράτος αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, προφανώς διότι μεγαλύτερη σημασία έχει το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν η κυβέρνηση υποχωρήσει στην απαίτηση των δανεριστών θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε τη στάση του Πορτογάλου πρωθυπουργού, στην οποία έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. Αυτός, σε μία παρόμοια περίπτωση έκανε δεκτή και εφάρμοσε αμέσως αντίστοιχη απόφαση του δικού του Ανώτατου Δικαστηρίου. Επειδή δε επρόκειτο να του ζητήσει η δική του τρόϊκα ισοδύναμα μέτρα, αρνήθηκε τη δόση του δανείου που επρόκειτο να πάρει. Η Πορτογαλία δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Το πως θα τα καταφέρει που δεν εισέπραξε τη δόση είναι άλλο θέμα. Σημασία είναι ότι έδειξε έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία. Αναζητείται κι εδώ, εμπράκτως και όχι στα λόγια...
Σχόλιο του Νίκου Σίμου
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.