Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Χριστοφιλοπούλου: Θέμα της Δικαιοσύνης οι δήμοι που αρνούνται τον έλεγχο - Μητσοτάκης: Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί

Επίθεση στην Δούρου για το «Εγώ είμαι ο Νόμος». «Οι περιπτώσεις δήμων που δεν επέτρεψαν στα ελεγκτικά όργανα να κάνουν τους ελέγχους, αποτελούν θέμα της Δικαιοσύνης», υποστήριξε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευ. Χριστοφιλοπούλου, για το θέμα των μετατροπών συμβάσεων στο δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι «δεν διενεργούμε τους ελέγχους για να προβούμε σε απολύσεις, αλλά για να ξεκαθαρίσει ο δημόσιος τομέας από την παρανομία».
Η κ. Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε και στη περιφερειάρχη Αττικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν καταλαβαίνω τις δηλώσεις "εγώ είμαι ο νόμος", που παραπέμπουν στον Λουδοβίκο ΙΔ: εγώ είμαι το κράτος» και πρόσθεσε ότι «όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε υπό τον νόμο» και ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος θα ισχύσει και οι έλεγχοι θα γίνουν». 
Επίσης, σχετικά με τη διετή δοκιμαστική περίοδο του νεοπροσλαμβανομένου στο δημόσιο, η υφυπουργός είπε ότι «η διάταξη αυτή υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον υπαλληλικό κώδικα, αλλά δεν εφαρμόζεται», για να συμπληρώσει ότι «στόχος μας στο υπουργείο είναι αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη, με ειδικά μέτρα που θα πάρουμε».
Τέλος, για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό για να υπάρξει συστράτευση όλων των δυνάμεων από το κέντρο ως την αριστερά» και υπογράμμισε ότι «στόχος του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης είναι το ελληνικό "Επινέ", που ήταν ο προπομπός της συνένωσης όλων των Γάλλων σοσιαλιστών και που οδήγησε στη διακυβέρνηση Μιτεράν».
Μητσοτάκης: Στον εισαγγελέα οι δήμοι που αρνούνται τον έλεγχο –
Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί.
Συνάντηση με Καρ. Παπούλια
«Τι γίνεται, κύριε υπουργέ; Διαξιφισμοί… παρακολουθώ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος αργά το μεσημέρι, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Μικροί διαξιφισμοί κύριε Πρόεδρε, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να υλοποιήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο με χαρά μπορώ να σας αναφέρω ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Εμείς επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων σε αυτή την προσπάθεια, οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, αλλά ταυτόχρονα επιμένουμε ότι και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε δε ότι το αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης της Διοίκησης είναι αρκετά σημαντικό. «Υπογράψατε, πριν από ένα μήνα περίπου, μια σειρά από Προεδρικά Διατάγματα που αναδιάταξαν τους Οργανισμούς όλων των υπουργείων... Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί και αυτή η μεταρρύθμιση φέρει και τη δικιά σας σφραγίδα» επισήμανε ο υπουργός.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στην αντιπαράθεσή του με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου για τον έλεγχο των πιστοποιητικών των υπαλλήλων και τόνισε, όταν ρωτήθηκε αν θα προσφύγει στον εισαγγελέα για να επιληφθεί ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος: «Έχω υποχρέωση, βάσει του νόμου, να διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα σχετικά πορίσματα που μου προσκόμισε το Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και από τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν επετράπη η είσοδος των ελεγκτών σε πέντε δήμους, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο έλεγχος διενεργήθηκε σε 10 δήμους όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πέντε εξ αυτών, κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αρνήθηκαν τον έλεγχο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και μάλιστα τον διευκόλυναν ενώ το πρόβλημα πράγματι προέκυψε στους υπόλοιπους πέντε που αρνήθηκαν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, από τις 29 Οκτωβρίου, όλα τα υπουργεία θα λειτουργούν με νέες, πιο λιτές, πιο συνεκτικές δομές, «ώστε να γίνει βήμα- βήμα μία Δημόσια Διοίκηση για τον 21ο αιώνα, στην υπηρεσία του πολίτη και των επιχειρήσεων».
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα διαβιβαστούν όλες τις περιπτώσεις δήμων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και αναφερόμενος στη στάση της Ρένας Δούρου, να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια, η αξιολόγηση των υπάλληλων της και ο επανέλεγχος νομιμότητας των συμβάσεων, που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αόριστου χρόνου, διερωτήθηκε:
«Για ποια νομιμότητα μιλάει, όταν αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο;» και υπογράμμισε ότι η απόφασή της εγκρίθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο με ψήφους από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των ΑΝΕΛ του ΚΚΕ και της Χρυσης Αυγης.
«Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής» τόνισε, σημειώνοντας πως όταν εκλέγεται κάποιος σε μια θέση ευθύνης, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του αξιώματός του.
Υποστήριξε, επίσης, πως έχει στοιχεία και ενδείξεις από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ότι αρκετοί από τους 33.000 συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν έχουν πλαστά στοιχεία και πιστοποιητικά.
Για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «είναι λάθος» τα νούμερα που ακούγονται, καθώς, «δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.