Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν κάνει πίσω η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για την αξιολόγηση Απάντηση με «non paper» στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη

Με «non paper» η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου απαντά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι τηρεί απολύτως τη νομιμότητα όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων, που προωθεί το υπουργείο.
Αναλυτικά αναφέρει:
• Η νέα περιφερειακή αρχή τηρεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τη νομιμότητα: α) μηδενική ανοχή στα πλαστά πτυχία. Εδώ θυμίζουμε ότι η διαδικασία αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ‘ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ’ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ το υπουργείο. Είναι μια διαδικασία που «τρέχει» ανεξάρτητα από το 2013, από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Ουδείς την έχει εμποδίσει.  
• Η Ρένα Δούρου ουδέποτε τοποθετήθηκε υπέρ συγκάλυψης, κουκουλώματος περιπτώσεων πλαστών πτυχίων ή άλλων παρανομιών. Υπέγραψε ήδη υποθέσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο του 14. «Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, έχω ήδη υπογράψει κι έχουν ήδη πάρει το δρόμο των οποίων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο, για παράδειγμα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;» από τη χθεσινή της εισήγηση.
• Η νέα περιφερειακή αρχή τηρεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ τη νομιμότητα: β) σε ό,τι αφορά τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που στην πραγματικότητα είναι επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων των συμβάσεων. Το υπουργείο ακυρώνει ουσιαστικά το ΠΔ 164/2004, το οποίο έχει κριθεί θετικά από: ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο, και δίνει στο ΑΣΕΠ τον κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Εχει επίσης επιβεβαιωθεί αμετάκλητα και με δύναμη δεδικασμένου και από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2006 Ποιος τηρεί τη νομιμότητα και ποιος όχι;
• Απόσπασμα πρώτο από την εισήγηση της Ρένας Δούρου στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο περί πλαστών: «Καλώ από αυτό το βήμα να μου φέρουν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δήλωσής μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ή το κουκούλωμα περιπτώσεων πλαστών πτυχίων. Δεν θα βρουν. Γιατί δεν υπάρχει. Η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη : μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού»
• Απόσπασμα δεύτερο από την εισήγηση της Ρένας Δούρου στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο περί «αξιολόγησης» που δεν είναι αξιολόγηση: «μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι. Γιατί αποτελεί άρνηση της ίδιας της έννοιας της αξιολόγησης. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το έχουν διαπιστώσει έγκριτα όργανα όπως, μεταξύ άλλων, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Η αυθαίρετη ποσόστωση του 15%, ένα σύστημα που ακόμη και παγκοσμίου εμβέλειας ιδιωτικές εταιρίες έχουν πια εγκαταλείψει, είναι το «όχημα» για την αποδυνάμωση ενός ήδη υποστελεχωμένου δημοσίου.»
• Απόσπασμα τρίτο από την εισήγηση της Ρένας Δούρου στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, περί «επανελέγχου» που ακυρώνει το Διάταγμα Παυλόπουλου: «δεν πρόκειται για επανέλεγχο αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων μέσα από την προσπάθεια ακύρωσης του ΠΔ 164/2004. Μιας νομοθεσίας, κατ” εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, που το κύρος της κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα τρία ανώτατα νομικά όργανα της χώρας.  Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
• Κατόπιν όλων αυτών, με το μελάνι στο χαρτί, ποιος τηρεί τη νομιμότητα; Και ποιος επιχειρεί νομικούς ακροβατισμούς, χωρίς νομικό έρμα, που συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος (άρθρο 4) σε ό,τι αφορα π.χ. τον «επανέλεγχο»; Ποιος είναι επικίνδυνος για τη χώρα; Γιατί κινδυνεύει να τη θέσει εκτός ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου; (το ΠΔ 164/2004 έγινε κατ’ εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, και κρίθηκε αμετάκλητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Η απάντηση είναι σαφής. Η Περιφέρεια Αττικής εννοεί εμπράκτως τη νομιμότητα και όχι ως υπηρετούσα μικροκομματικά οφέλη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.