Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το ψηφιακό σήμα δεν πάει σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Συνάντηση Παυλίδη με τη Digea για την κάλυψη με σήμα ψηφιακής μετάδοσης

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η κάλυψη όλων των περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ψηφιακό σήμα τηλεόρασης από την εταιρία DIGEA A.E.
Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης.
Να μπει τέλος στη λογική της άλλης Ελλάδας ζητά ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης 
Εκτός του χάρτη της επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της Digea φαίνεται πως βρίσκονται οι ορεινές περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, παρά το γεγονός πως σε αυτές συναντά κανείς δεκάδες κατοικήσιμα γραφικά χωριά.
Όπως φαίνεται από τους χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα για την περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, αρχής γενομένης από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι ορεινές περιοχές δεν βρίσκονται στα αρχικά πλάνα. 
Πρόκειται για περιοχές, κυρίως στην ορεινή Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα, το νοτιοδυτικό τμήμα της Θάσου και τις Δημοτικές ενότητες Ζυγό, Κρυονέρι, Κοκκινόχωμα αλλά και περιοχές της Δράμας, ορισμένες από αυτές και στο παρελθόν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης τα οποία οδηγούν τους κατοίκους στο να επιλέγουν την παρακολούθηση ξένων τηλεοπτικών καναλιών, με το πρόβλημα να έχει φτάσει ουκ ολίγες φορές στη Βουλή μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων από βουλευτές της περιοχής. 
Παρά τα συνεχή παράπονα και τις διαρκείς επισημάνσεις μόνιμη λύση δεν έχει δοθεί, ενώ πλέον ακόμη και κατά τη διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή εποχή οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών φαίνεται να αποκλείονται. 
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη 
Ερωτηθείς ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης για τον νέο χάρτη επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της Digea, δήλωσε πως “στον νέο χάρτη της Digea παρατηρούμε ότι ευρείες ορεινές περιοχές των νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και λιγότερο της Καβάλας, με μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση αλλά και ιδιαίτερη ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε ελληνικά κανάλια και όχι μόνον σε ξένα, αφού βρίσκονται στην μεθόριο, βρίσκονται εκτός χάρτη   επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της “Digea” προσθέτοντας πως “το ερώτημα μου είναι χρειαζόταν ποιοτική ενίσχυση εκεί που ήδη είχαν πρόσβαση στην τηλεόραση ή να δοθεί πρόσβαση εκεί που ήταν και παραμένουν αποκλεισμένοι από την τηλεόραση; Απαίτησή μας είναι να ενταχθούν στο συντομότερο χρόνο. Είναι δυνατόν μεγάλες περιοχές της περιφέρειάς μας να παραμένουν αποκλεισμένες από την ενημέρωση εθνικών και τοπικών καναλιών; Να μπει τέλος στην λογική της «άλλης Ελλάδας»”. (Πηγή)
Δρομολογείται η επέκταση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος
σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γ. Παυλίδης, περιγράφει τις περιοχές όπου δεν φτάνει το ψηφιακό σήμα (με γκρίζο χρώμα στον χάρτη): του Δήμου Παρανεστίου, της ευρύτερης ορεινής περιοχής Δράμας, της νοτιοδυτικής Θάσου, των δημοτικών ενοτήτων Πιερέων και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρούπολης Ξάνθης, του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, των δημοτικών διαμερισμάτων Οργάνης και Κέχρου Ροδόπης, και των ορεινών περιοχών των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου Έβρου.
Αισιόδοξη ότι το επόμενο διάστημα θα καταστεί εφικτή η διανομή του ψηφιακού σήματος της Digea σε όσες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένουν αποκλεισμένες τηλεοπτικά, είναι η διοίκηση της Περιφέρειας.
Μετά τις παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, τόσο προς την εταιρεία, όσο και προς την αρμόδια γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών, υπήρξε ανταπόκριση της τελευταίας, η οποία σε απαντητικό της e-mail προς τον κ. Παυλίδη, επισημαίνει δύο τινά: πρώτον, ότι η κάλυψη ορισμένων περιοχών, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ανάγλυφου, δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Digea, και δεύτερον, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει διαδικασία πρόσκλησης για χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης, ώστε η Περιφέρεια να υποβάλλει σχετική πρόταση με τεχνικό δελτίο για το αναγκαίο έργο της εγκατάστασης αναμεταδοτών.
Αυτή τη στιγμή, το ψηφιακό σήμα της Digea, δεν φτάνει στο 40% της έκτασης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και δεν το βλέπει, το 10% του πληθυσμού της, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Κώστας Αντωνιάδης.
«Εν έτει 2014 δεν επιτρέπεται να υπάρχουν περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος τόνισε ότι «στην Περιφέρειά μας δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.