Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση Νικ. Κακλαμάνη στον υπουργό εσωτερικών για το «ερωτηματολόγιο Φούχτελ»

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης ζητάει να πληροφορηθεί, αν η ενέργεια του «απεσταλμένου» της κ. Μέρκελ και Εντεταλμένου της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, έχει πραγματοποιηθεί κι αν ναι για ποιο λόγο δεν την ανέλαβε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού.
Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν ισχύει, τότε γιατί δεν έχει προχωρήσει σε διάψευση της, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση, ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό τις εντολές εντεταλμένων της γερμανικής κυβέρνησης.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:
Νικήτας Κακλαμάνης
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:
Α’ Αθηνών
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο

ΘΕΜΑ: «Ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς δημάρχους»
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Κύριε Υπουργέ,
Με βάση παλιότερα αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΥΓΗ) ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χανς Φούχτελ, απέστειλε ερωτηματολόγιο προς τους δημάρχους της χώρας, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων στους δήμους τους.
Η συγκεκριμένη ενέργεια φέρεται να αποτελεί συνέχεια της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» και η οποία έθετε ως στόχο: «τον εξορθολογισμό των δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι’ αυτούς και τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».
Στο ερωτηματολόγιο ζητούνται:
- Δημογραφικά χαρακτηριστικά (έκταση, σύνολο κατοίκων και ηλικίες πληθυσμού)
- Υποδομές (μεταφορές, εκπαίδευση, βιομηχανικές περιοχές και πάρκα, υγεία, τουριστική υποδομή)
- Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής (ενδιαφέρον εκδηλώνεται για προστατευμένες περιοχές, ακτές, ακατοίκητα και κατοικημένα νησιά από ορυκτούς πόρους)
- Κοινωνική πολιτική, Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός (κοινωνικές δομές, υποδομές εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, πολιτιστική υποδομή και δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές υποδομές, χώροι για δραστηριότητες)
- Ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (όπως αποκαλούνται στο ερωτηματολόγιο τα ΑμΕΑ, οι άστεγοι, οι Ρομά και οι μετανάστες εκτός Ε.Ε.)
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για τα αστικά απορρίμματα, τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα καθαρά μπάζα, τα μπαζοαπορρίμματα και τα ογκώδη απορρίμματα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
- Αληθεύει, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εκδηλώθηκε από τον κ. Φούχτελ; Αν ναι, γιατί την ανέλαβε ο εκπρόσωπος του γερμανικού κοινοβουλίου και όχι εσείς ως ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού;
- Αν όχι, γιατί δεν προβαίνετε σε άμεση διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων, ώστε να μην δίδετε η εντύπωση, ότι η χώρα βρίσκεται υπό τις εντολές γερμανών απεσταλμένων;
Ημερομηνία
11/09/14
Υπογραφή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.