Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τρόικα σε Μητσοτάκη: Προχωρήστε πιο γρήγορα στις απολύσεις – K. Μητσοτάκης: Θα τηρηθεί ο στόχος των 6.500 απολύσεων

Τις καθυστερήσεις στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο επισήμαναν, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Παρίσι. Όπως είπαν δεν έχουν προχωρήσει οι υπολειπόμενες 6.500 και για το λόγο αυτό ζήτησαν να επισπευσθούν. Από την πλευρά του ο υπουργός αντέτεινε οτι έχουν βρεθεί οι «δεξαμενές» και όλα θα γίνουν όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Παράλληλα επιχείρησε να στρέψει την συζήτηση στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:
-Μέσα στο φθινόπωρο 16 υπουργεία θα λειτουργούν με νέα οργανογράμματα που εξασφαλίζουν μείωση δομών  40% κατά μέσο όρο
-Ετοιμάζεται μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
-Προχωράει ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο μέσω γραπτών εξετάσεων
- Προωθείται η δεύτερη φάση υλοποίησης για τη μείωση διοικητικών βαρών και απλούστευσης διαδικασιών, μετά την πρόσφατη ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία των πρώτων συστάσεων της στρατηγικής συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ 
-Αναβαθμίζονται και ενισχύονται τα ελεγκτικά σώματα. Η απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης επιταχύνεται.
Συζήτηση έγινε και για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν εκ νέου να κοπούν οι μη μισθολογικές παροχές, όπως κατασκηνώσεις, ειδικές άδειες, εφάπαξ παροχές, προνοιακές διευκολύνσεις, ακόμη και αναγνώριση πλασματικών χρόνων για σύνταξη. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο περιέχεται στα προαπαιτούμενα.
 

K. Μητσοτάκης: Θα τηρηθεί ο στόχος των 6.500 απολύσεων
Σχετική συνέντευξη του υπουργού στο CNBC 
Tην εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει καταφέρει να αποκαταστήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα.
Ο υπουργός, μετά και τις πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών μας για επίσπευση της διαδικασίας, τόνισε πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο που απομένουν έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί, αν και επισημαίνει πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα. Επισημαίνει ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα. Σημειώνει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.
Σχετικά με το εάν η τρόικα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.