Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων

Την απόφαση να δοθεί εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην προχωρήσουν στην Αξιολόγηση των υπαλλήλων και να μην αποσταλούν σχετικοί φάκελοι μετατροπής συμβάσεων έλαβε, κατά πλειοψηφία, έπειτα από εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασής του στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία από το Σώμα έχει διατυπωθεί ως εξής:
  • Αναφορικά με τις ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση, δίνεται εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθοιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα αξιολόγησης επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.
  • Να μην αποσταλούν σχετικοί φάκελοι μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στα κλιμάκια ελέγχου του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014, γιατί πρόκειται για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων μέσα από την προσπάθεια ακύρωσης του Π.Δ 164/2004, το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή Ευρωπαϊκής Οδηγίας, σε βάρος της νομιμότητας που έχει κριθεί αμετάκλητα με ισχύ δεδικασμένου με αποφάσεις των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας ( ΣτΕ, Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο), του ΑΣΕΠ και του Δικαστηρίου της Ε.Ε (αποφ.C-212/4.7.2006).
Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια Συνεδρίαση η κ. Δούρου έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ως προς το θέμα τουελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών, επισημαίνοντας «η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη: μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων»«Η Περιφέρεια είναι ο εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας και των κυρώσεων που προβλέπονται. Όσοι αναζητούν προστάτες κατόχων πλαστών πτυχίων ας τους αναζητήσουν στους κόλπους εκείνων που ξεχαρβάλωσαν επί 40 χρόνια το δημόσιο, που τότε χρησίμευε ως δεξαμενή ψηφοφόρων και τώρα ως δεξαμενή απολύσεων».
Αμέσως μετά το λόγο πήραν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ),Γιώργος Κυριακόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Άλκης Ζαβερδινός, οι οποίοι συντάχθηκαν με την εισήγηση της Περιφερειάρχη, και στη συνέχεια οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν επί του θέματος.
Ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ: Με έργο πάμε μπροστά», εξέφρασε τις θέσεις της παράταξής του για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετετράπησαν σε αορίστου χρόνου. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση επανέλαβε την διατυπωμένη θέση του περί αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και υπενθύμισε την από 25-6-2014 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί παγώματος των διαδικασιών μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ, ενώ σε ό,τι αφορά τον επανέλεγχο των συμβάσεων τόνισε ότι «καμία παρανομία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Όσοι εξαπάτησαν και μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά χαρτιά πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, χωρίς μισόλογα, χωρίς ‘ναι μεν αλλά’, χωρίς υπεκφυγές».
Απευθυνόμενος στη διοίκηση της Περιφέρειας τόνισε ότι «Δεν μπορεί από τη μία να ρίχνεις ευθύνες στο «πελατειακό χθες» για το ξεχαρβάλωμα του κράτους και από την άλλη να επενδύεις στο «πελατειακό αύριο» και κάλεσε όλους να διδαχθούν από το Μανώλη Γλέζο, που ως νομαρχιακός σύμβουλος επαναλάμβανε συχνά τον ακομμάτιστο ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μακριά από την εκάστοτε εξουσία. Να είναι Αυτοδιοίκηση και όχι Ετεροδιοίκηση έλεγε χαρακτηριστικά.
Τέλος, οκ. Σγουρός πρότεινε στη νέα περιφερειακή αρχή να καταθέσει πρόταση πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το διαθέσιμο αποθεματικό που «κληρονόμησε», ενώ παράλληλα κάλεσε τη διοίκηση της περιφέρειας να χαίρεται με τον έλεγχο και όχι με την κολακεία κατά το γνωστό πυθαγόρειο ρητό.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής της παράταξης «180° Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» επεσήμανε ότι «Εδώ δεν είμαστε Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού οργάνου, ούτε μη κυβερνητική οργάνωση. Είμαστε αιρετή Περιφέρεια, τμήμα αναπόσπαστο της Πολιτείας που οφείλει να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους. Δεν μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να εφαρμόζει ή να ακυρώνει τους νόμους της Πολιτείας κατά πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις στοχεύσεις του κομματικού φορέα της Περιφερειάρχου. Το ερώτημα είναι ένα: θα εφαρμόσουμε ως τμήμα της Πολιτείας τον νόμο; Ναι ή Όχι;
Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πλαστογράφοι, οι επίορκοι, οι απατεώνες και οι απατεωνίσκοι που παρανόμησαν και παρόλα αυτά επιμένουν να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι περισσότεροι τίμιοι συνάδελφοί τους και κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση».
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ», κατά την τοποθέτησή του δήλωσε ότι «Η Ελληνική Αυγή είναι κάθετα αντίθετη στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, όπως την ζητά ο υπουργός της τρόικας, όπως είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους μνημονική υποχρέωση έχουν αναλάβει ή θα αναλάβουν στο μέλλον οι πολιτικοί συνεργάτες των δυναστών της πατρίδας μας. Δεν πιστεύουμε πως οι πολιτικοί απόγονοι της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ που δημιούργησαν το πρόβλημα στο δημόσιο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν δικαίωμα να ζητούν... "αξιολογήσεις" που στην πράξη αθωώνουν εκείνους  που έκαναν τις προσλήψεις, μεταφέροντας την ευθύνη στα γραφεία προσωπικού. Οι υπηρεσίες έχουν τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες, ώστε να μπορούν να ελέγξουν τυχόν υπηρεσιακές ανεπάρκειες στα μορφωτικά προσόντα των υπαλλήλων τους και μπορούν να σταματήσουν τις όποιες αδικίες. Ενώ μέσω των υπηρεσιακών συμβουλίων μπορούν να εκτοπίσουν εκείνους που παράνομα απολαμβάνουν τα οφέλη του δημοσίου, ως υπάλληλοι. Τακτική και διαδικασία που συνέβαινε έως σήμερα, αλλά ατρόφησε ακριβώς εξαιτίας εκείνων που ήθελαν το ... "πολιτικό αλισβερίσι" και σήμερα ζητούν την αξιολόγηση»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Πρωτούλης εκπροσωπώντας την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», ο οποίος, αφού επεσήμανε ότι «Η λεγόμενη ‘αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών’ είναι χρονικό προαναγγελθέντων απολύσεων», στη συνέχεια ζήτησε από το Σώμα να λάβει απόφαση:
Να δοθεί εντολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας να μην εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία.
Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου.
Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του.
Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε «Αυτή είναι η θέση μας, την επανακαταθέτουμε. Νομιμοφροσύνη απέναντι σε αντιλαϊκούς νόμους δεν θα δηλώσουμε. Ο λαός μας έχει και δικαίωμα και υποχρέωση με την μαζική πάλη και οργάνωση να τους ανατρέψει.
Ο νόμος 4250/2014, μέρος πολλών αντιλαϊκών νόμων, έχει στόχο:
  • Την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
  • Την λειτουργία με κριτήρια κέρδους και ανταγωνιστικότητας, και όσων υπηρεσιών παραμείνουν στο δημόσιο.
  • Την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Την αντικατάσταση των υπαλλήλων που είχαν σταθερή δουλειά με δικαιώματα με νέους εργαζόμενους, φθηνούς, ανακυκλώσιμους με τα διάφορα προγράμματα που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια: 5μηνα, μέσω των αμαρτωλών ΜΚΟ κ.α.
Οι απολύσεις δηλαδή είναι μία πλευρά.
Αυτό το πλαίσιο λειτουργίας καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιθυμίες των μονοπωλίων: το χτίσιμο ενός κράτους ανοιχτού, φιλικού για τους επιχειρηματίες, και ταυτόχρονα κράτος αυταρχικό, κλειστό στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού, καταστολή στον αγώνα του, στις οργανώσεις του.
Επιδιώκουν να γίνουν και οι υπάλληλοι συνένοχοι. Να φτιαχτεί μια νέα φουρνιά κρατικών στελεχών πρόθυμων στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, σκληρών απέναντι στους εργαζόμενους ακόμα και απέναντι στους συναδέλφους τους.
Βέβαια κορυφώνεται και μια προπαγανδιστική επένδυση χρόνων για να περάσουν αυτές οι αλλαγές. «Οι τεμπέληδες, τα πλαστά πτυχία» κ.α. Τα καταγγέλουν αυτοί που τα δημιούργησαν. Εμείς ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα αυτά φαινόμενα. Είχαν και αυτά το σκοπό τους. Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων, την φθορά συνειδήσεων. Η ενοχοποίηση των εργαζομένων αλλού αποσκοπεί: Στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην διαίρεση και των ίδιων των υπαλλήλων στο δημόσιο.
Κανένας να μην παρασυρθεί από αυτό το αποπροσανατολιστικό παιχνίδι».
Υπέρ της πρότασης της Περιφερειάρχη Αττικής για το θέμα των αξιολογήσεων τάχτηκε με την τοποθέτηση και με την ψήφο του ο Περιφερειακός συνδυασμός «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» του Παύλου Χαϊκάλη.
Κατά τη σχετική τοποθέτησή του, ο εισηγητής Γιάννης Μοίρας ζήτησε εφαρμογή της απόφασης της ΕΝΠΕ για την καταδίκη αυτού του τρόπου αξιολόγησης υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε και την καταδίκη εκ μέρους του συνδυασμού αναφορικά τις σχετικές διατάξεις του ν. 4250/14, κρίνοντάς τες αντισυνταγματικές και απαράδεκτες. Εκδήλωσε επίσης πολιτική στήριξη έναντι των αγώνων των εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι μία σωστή αξιολόγηση απαιτείται να λειτουργεί σε όφελος του δημοσίου συμφέροντος και όχι να λειτουργεί ως προθάλαμος απολύσεων στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών στο προσωπικό του Δημοσίου τις οποίες διατάζει η Τρόικα και εκτελεί η συγκυβέρνηση.
Στη δευτερολογία του ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ξεκαθάρισε ότι ούτως ή άλλως αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση να βρεθούν τα πλαστά πτυχία και χαρτιά δίχως ιδιαίτερη νομολογία, είπε ότι η ποσόστωση μπορεί να κοστίσει ακόμη και σε ικανούς υπαλλήλους και κατήγγειλε χειραγώγηση του ζητήματος της αξιολόγησης από κομματικούς εγκάθετους της συγκυβέρνησης μέσα σε υπηρεσίες προκειμένου να ασκήσουν δίωξη σε βάρος υπαλλήλων που δίνουν αντιμνημονιακό αγώνα.
Προειδοποίησε επίσης τον αρμόδιο υπουργό, δίνοντας παράλληλα και απάντηση σε σχετικές αναφορές από την πλευρά των κ. Κουμουτσάκου, Μαντούβαλου και Τζήμερου, ότι, αν κάνει πράξη τις απειλές του για μέτρα καταστολής της αντίστασης των εργαζομένων, οι πολιτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις θα βρεθούν στις επάλξεις της μάχης και στο πλευρό τους και τόνισε ότι προτιμότερο είναι οι εισαγγελείς να ασχοληθούν με τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Χριστοφοράκου και τους δημάρχους που πότιζαν αρσενικό τους κατοίκους και τα μικρά παιδιά.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Δημιουργούμε μαζί”, Θάνος Τζήμερος, υπογράμμισε ότι «το Δημόσιο διογκώθηκε μέσω του πελατειακού μηχανισμού στον οποίο πρωταγωνίστησαν τα κόμματα που συγκυβερνούν σήμερα. Η νομιμότητα ουδέποτε τηρήθηκε και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δημιούργησε ένα καθεστώς θεσμικής ανομίας με εφαρμογή του νόμου α λα κάρτ. Καταλαβαίνω ότι έχουν εθισθεί σ’ αυτό. Όμως πρέπει να το αλλάξουμε. Ο μόνος τρόπος είναι η νομιμότητα. Αλλιώς ο νόμος της ζούγκλας είναι περισσότερο κοντά απ’ όσο νομίζουμε. Εγώ είμαι αντίθετος στο 90% της κείμενης νομοθεσίας, αλλά παλεύω για την αλλαγή τους με τους μηχανισμούς που προβλέπει η ίδια η Δημοκρατία» συνέχισε ο κ. Τζήμερος και προσέθεσε: «η αξιολόγηση είναι μία μόνιμη διαδικασία στην ίδια τη φύση. Γίνεται κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα. Το Δημόσιο δεν μπορεί να εξαιρεθεί. Το κράτος δεν έγινε για να δημιουργεί θέσεις εργασίας, αλλά για να  προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες. Η τεχνολογία καταργεί ειδικότητες και δημιουργεί άλλες. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να χρεοκοπήσει μια κοινωνία είναι να παραμείνει ακίνητη. Αν διαφωνείτε  με το σύστημα αξιολόγησης το οποίο όντως έχει τρωτά, κάντε τις προτάσεις σας. Ελάτε να δημιουργήσουμε από κοινού ένα λειτουργικό σύστημα και να πιέσουμε με θεσμικό τρόπο να υιοθετηθεί από την Δημόσια Διοίκηση. Όμως αν η Περιφέρεια Αττικής ξεκινήσει “αντάρτικο”, η χώρα μπαίνει σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες».
Ο Αντώνης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ», στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι «Η συγκυβέρνηση προσπαθεί με προσχηματική δικαιολογία τα πλαστά πτυχία των επιόρκων, πού όλοι καταδικάζουμε και ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος, να ανοίξει την κερκόπορτα για τις απολύσεις και άλλων Δημοσίων Υπάλληλων στο ήδη υποστελεχωμένο και απαξιωμένο από τις μεθοδεύσεις τους Δημόσιο, με τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό, ακολουθώντας πιστά τις εντολές των Εταίρων για νέες ανθρωποθυσίες για την ευημερία των αριθμών. Δεν εμπιστεύονται τη Δημόσια Διοίκηση, δεν πιστεύουν στην πολιτική παρά μονό στην πολιτική που τους υπαγορεύει και επιβάλλει η Τρόικα.
Εμείς δεν θα συντελέσουμε στον να διχάσουμε περαιτέρω τον Ελληνικό Λαό στη λογική του διαίρει και βασίλευε, ας απολυθούν αυτοί οι Δημόσιοι Λειτουργοί μήπως και προσληφθεί κάποιος από εμάς τους εκατομμύρια ανέργους που εκείνοι δημιούργησαν, με κατώτατο μισθό πείνας και επαχθή εργασιακά δικαιώματα.
Υπερψηφίζουμε την πρόταση της Περιφερειακής Διοίκησης να δοθεί εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.
SalusPopulisupremaLex.
Ο υπέρτατος νόμος είναι η ευημερία του Λαού».
Η επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ», Δέσποινα Κουτσούμπα, ξεκίνησε την τοποθέτησή της δηλώνοντας ότι η παράταξή της θα απέχει από την αίθουσα όταν στο βήμα θα είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε «φασιστική συμμορία δολοφόνων».
Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η συγκυβέρνηση που ψήφισαν το Ν. 4275/14 καταργώντας τη μοριοδότηση των αντικειμενικών προσόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων και δίνοντας το δικαίωμα στους Υπουργούς να διορίσουν όποιον θέλουν, ακόμη και Γενικό Διευθυντή, δεν δικαιούνται να εκφέρουν τη λέξη ‘αξιοκρατία’». Χαρακτήρισε το Ν. 4250/14 άταφο νεκρό, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι σε συντριπτικό ποσοστό αρνούνται να τον εφαρμόσουν συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, ενώ τόνισε ότι «οι επανέλεγχοι συμβάσεων με το άρθρο 42 του Ν. 4250/14 έχουν ως σκοπό να αμφισβητήσουν τα κριτήρια με τα οποία οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, για να αυξήσει τη δεξαμενή των απολύσεων».
Τέλος, πρότεινε να υιοθετηθεί το ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων, να ανακληθούν οι αποφάσεις επιμερισμού όσων Γενικών Διευθυντών τις έχουν εκδώσει και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι δεν δίνει στοιχεία στα κλιμάκια ελέγχου του άρθρου 42 και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της επισημαίνοντας ότι «η αξιολόγηση προϋποθέτει να έχουμε κοινούς στόχους. Στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας και δημόσιου αγαθού. Στόχος των δημοσίων υπαλλήλων είναι να υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες και το δημόσιο να εξυπηρετεί τον εργαζόμενο λαό που το έχει ανάγκη. Μόνο από αυτόν δεχόμαστε να κριθούμε».
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ», Πέτρος Μαντούβαλος, τοποθετήθηκε λέγοντας «Είναι η πρώτη ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση που γίνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά στην αυτοτέλεια και στο αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η συζήτηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου κ. Δούρου.
Θεωρώ ότι η δραστηριότητα της Περιφέρειας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και θεωρώ αδιανόητο να μην βασίζεται στην λογική και την νομιμότητα.
Το «εντέλλεσθε» της κ. Περιφερειάρχου προς τις Υπηρεσίες ώστε να μην ενημερώσουν νομίμως το αρμόδιο Υπουργείο για την διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των Δημοσίων Υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4250/14 αποτελεί ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ και η αυτοδικία τόνισα στην κ. Δούρου ότι είναι η αποδοκιμασία της δικαιοσύνης. Και δεν συμφωνώ με αυτή την απόφαση και θεωρώ λάθος ότι συστοιχήθηκαν και μερικοί Δήμαρχοι προερχόμενοι από τον πολιτικό της χώρο.
Με την ενέργειά της αυτή η κ. Περιφερειάρχης τόνισα ότι εμπλέκει άμεσα και τις Δικαστικές Αρχές που θα κληθούν να επιβάλουν την νομιμότητα και εκθέτει έτσι και τον εαυτό της και τους υπαλλήλους και όσους τοποθετήθηκαν θετικά στην λανθασμένη εισήγηση της.
Η πολιτική της πορεία σε αυτό το ζήτημα είναι άτακτη, ασταθής, απροσδιόριστη, ατεκμηρίωτη και απρόβλεπτη, όπως ακριβώς εγκληματολογικά χαρακτηρίζεται και η συμπεριφορά του ενόχου ως « πέταγμα της νυχτερίδας».
Και καταλήγω ερωτώντας απλά την κ. Δούρου: Θα εφαρμόσετε τον Νόμο ΝΑΙ ή ΟΧΙ;»
Την εισήγηση της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» ψήφισαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», «ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ - ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ», «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» και «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ».
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «180° Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ», «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» και «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ» απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ η κ. Μαρία Γιαννακάκη, επικεφαλής της παράταξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ήταν απούσα.
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.