Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας θα πέσει στο κενό - Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο δραστικός περιορισμός του Δημόσιου Τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα των πολιτικών της λιτότητας που επιβάλλουν οι Κυβερνήσεις των μνημονίων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές αυτές συνοδεύτηκαν με μια ακραία επικοινωνιακή τακτική που στηρίχθηκε, στη διαστρέβλωση και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Επεδίωξαν έτσι να επενδύσουν στα πλέον αρνητικά στερεότυπα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τις αιτίες και τους υπαίτιους της κοινωνικής καταστροφής.
Με την ίδια μεθοδολογία επιχειρείται να συκοφαντηθεί ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην «αξιολόγηση» των απολύσεων, της διάλυσης των δομών κοινωνικής προστασίας και του ασφυκτικού εναγκαλισμού της Δημόσιας Διοίκησης με τα πελατειακά δίκτυα. Με πρωτοφανή θρασύτητα οι κρατούντες επιδιώκουν να εμφανίσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα ως υποστηρικτές της αναξιοκρατίας και ως προστάτες πλαστογράφων. 
Αποκρύπτεται εντέχνως πως ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Η αυτονόητη, για μια συγκροτημένη Δημόσια Διοίκηση, ελεγκτική διαδικασία επιχειρείται να συνδεθεί με τον αποκαλούμενο «επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων» όπως και με την «αξιολόγηση».
Μέσω του «επανελέγχου» επιδιώκεται να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια με τα οποία έγινε η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου. Στην πραγματικότητα να κατασκευαστούν τα νομικά προσχήματα έτσι ώστε να οδηγηθούν σε απόλυση εργαζόμενοι έως και είκοσι χρόνια μετά τη μετατροπή των συμβάσεων τους. Υπενθυμίζουμε πως οι αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις (Π.Δ. 164/2004 κτλ) επιχειρούσαν να διευθετήσουν το εργασιακό χάος που επικράτησε, με τη μεθοδευμένη επιβολή ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο από τη δεκαετία του 90’ και μετά. Το συνδικαλιστικό κίνημα στάθηκε απέναντι στις πρακτικές των κυβερνήσεων, αγωνιζόμενο για τον τερματισμό της ομηρίας των συμβασιούχων και την καθιέρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους. Υπενθυμίζουμε ακόμη πως η ολοκλήρωση των διαδικασιών έγινε υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και σε πολλές περιπτώσεις κατόπιν αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.
Αν υπάρχει κάτι στο οποίο «διαπρέπει» η συγκυβέρνηση, είναι η κατασκευή ευφημισμών μέσω των οποίων επιχειρείται να συσκοτιστούν οι πραγματικές επιδιώξεις αυτής της πολιτικής. Πίσω από τα ψιμύθια των «μεταρρυθμίσεων», του «εξορθολογισμού», των «επανελέγχων» της «αξιολόγησης», κρύβεται το απεχθές πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής. Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η διάλυση των εναπομεινάντων δομών του κοινωνικού κράτους, η ανεργία, η φτώχεια, η συνεχώς εξαπλούμενη κοινωνική έρημος.
Ας γνωρίζουν πως ματαιοπονούν. Η συνεχής συκοφάντηση των εργαζομένων, ο εντεινόμενος αυταρχισμός και οι δικαστικές αποφάσεις, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της κατάργησης των δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών και της παράδοσης τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο θα ανατραπούν με τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει την άρνηση δημάρχων και περιφερειαρχών να συναινέσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους καθώς και στην επανεξέταση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Για πρώτη φορά, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες σε πολλές περιοχές της χώρας μπλοκάρουν τη λειτουργία του κρατικού μνημονιακού μηχανισμού και αρνούνται να αποτελέσουν γρανάζι στη λειτουργία του.
Η στάση αυτή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δημιουργεί νέες δυσκολίες στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για χιλιάδες νέες απολύσεις στο Δημόσιο και βραχυκυκλώνει τις εντολές της Τρόικα. Με την απεργία – αποχή των εργαζόμενων στο υπόλοιπο Δημόσιο από την αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων, αναπτύσσεται ένα κίνημα που έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι το «εντέλλεσθε» των δημάρχων και περιφερειαρχών προς τους υπαλλήλους τους, για τη μη αποστολή στο Υπουργείο οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για απολύσεις εργαζομένων, είναι αυτονόητη υποχρέωση τους στη μάχη για τη σωτηρία των δήμων και περιφερειών από το στραγγαλισμό του μνημονίου.
Η κίνηση αυτή, ήταν προφανές, ότι δεν θα έμενε αναπάντητη. Πριν από λίγες μέρες εστάλη τελεσίγραφο του ΤΑΙΠΕΔ προς το Δήμο Χαλανδρίου, για να εγκαταλείψει το χώρο που χρησιμοποιείται ως αμαξοστάσιο των υπηρεσιών καθαριότητας και τώρα προωθείται η παραπομπή των Δημάρχων Ζωγράφου, Λάρισας, Νίκαιας – Ρέντη, Πάτρας και Χαλανδρίου στον Εισαγγελέα.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος μετά τις απειλές εναντίον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των εκπροσώπων τους, που αρνούνται να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των χιλιάδων απολύσεων, στοχοποιεί τώρα τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των δήμων τους.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν με τους Δημόσιους Υπαλλήλους στον αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που η Κυβέρνηση παραδίδει στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.