Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αγοραστός – Μπακογιάννης: Μάστιγα τα διόδια


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας : Έντονες αντιδράσεις για τα νέα πλευρικά διόδια στη Φθιώτιδα 
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η λειτουργία των νέων πλευρικών διοδίων στη Φθιώτιδα. Το απόγευμα της Τρίτης, οι πολίτες θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση, σηκώνοντας τις μπάρες, αντιδρώντας στα νέα πλευρικά διόδια σε Μώλο και Μπράλο. Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στα διόδια. Οι εξελίξεις προκάλεσαν και την αντίδραση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. «Τα διόδια έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για την Στερεά Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης.
«Τα διόδια έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για την Στερεά Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης.
Διαβάστε όλο το κείμενο της δήλωσης του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση για την λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Μώλου και Μπράλου από την εταιρεία "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ":
«Η υπόθεση των διοδίων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική.
Εμείς, όπως ξέρετε, έχουμε εκφράσει πολλές φορές, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές την άποψή μας για το συγκεκριμένο θέμα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει ποια είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε μία απάντηση. Μία απάντηση εκ μέρους όλου του λαού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκ μέρους και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ». (Πηγή) 

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μειώσεις στα διόδια με… πομποδέκτες θα κάνει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου 
«Τα διόδια εξελίσσονται σε σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας και αν δεν δοθούν άμεσα λύσεις θα υπάρξει χιονοστιβάδα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Εμείς εμμένουμε στην κατάργησή τους», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, Τεμπών Κώστας Κολλάτος και Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρης Γκατσώνης.
Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Γκατσώνη ξεκινούν άμεσα μειώσεις στις τιμές των διοδίων. Ωφελούμενοι θα είναι όσοι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου προμηθευτούν δωρεάν τους ειδικούς πομποδέκτες, έτσι ώστε η χρέωση να μειώνεται όσο αυξάνονται οι διελεύσεις. Η μείωση θα ισχύει για όλους τους σταθμούς διοδίων, ενώ όσο πιο συχνή θα είναι η διέλευση τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του αντιτίμου. Για παράδειγμα, στα διόδια του Μοσχοχωρίου από τα 4 ευρώ που είναι η κάθε διέλευση η νέα τιμή θα είναι στα 3,10 ευρώ ενώ για κάποιον που διασχίζει τα διόδια καθημερινά, η τιμή θα φτάνει στα 1,55 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Εμείς έχουμε μια πάγια και σταθερή θέση στο ζήτημα των διοδίων: Την κατάργησή τους. Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της εταιρείας του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και τους εκφράσαμε για άλλη μια φορά ότι πάνω στο θέμα αυτό, είμαστε αμετακίνητοι. Οπωσδήποτε όμως, η κατάργηση των διοδίων δεν είναι θέμα ούτε της Περιφέρειας, ούτε των Δήμων. Είναι θέμα του Υπουργείου Υποδομών και της Βουλής, που ψήφισε το 2013 τη νέα σύμβαση. Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα οι Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας και ιδίως της Λάρισας είναι αδικημένη γιατί υπάρχουν τρία διόδια μέσα στα όριά της, τα οποία δημιουργούν προβλήματα λόγω της υψηλής τιμής των διοδίων, ιδίως του Μοσχοχωρίου, στην μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων αλλά και στην μεταφορά των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα οι παράδρομοι να είναι κύριοι δρόμοι και ο κύριος δρόμος να είναι παράδρομος. Αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι εμείς επιζητούμε την ασφάλεια των πολιτών και ταυτόχρονα να υπάρξει μια δίκαιη λύση, διότι υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα απ’ ότι βρίσκεται η περιοχή μας. Παράλληλα, εμείς συνεχίζουμε την διαδικασία με τα νέα δημοτικά συμβούλια για να πάρουμε αποφάσεις για την κατάργηση των διοδίων, ούτως ώστε να πάμε με όλες τις αποφάσεις μαζί στον κ. Χρυσοχοΐδη, στον οποίο έχουμε αιτηθεί συνάντηση. Το Υπουργείο αν θέλει να κάνει μία διαφορετική πολιτική θα πρέπει να φροντίσει στους παράδρομους να κυκλοφορούν νόμιμα τα αυτοκίνητα που πρέπει να κυκλοφορούν και με τις ταχύτητες που πρέπει και με το βάρος που πρέπει».
Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Δημήτρης Γκατσώνης τόνισε: «Συμφωνούμε απόλυτα ότι, στο θέμα της οδικής ασφάλειας πρέπει να υπάρχουνε δράσεις, όπως το να μειωθούν οι νταλίκες, οι οποίες περνάνε στο τοπικό δίκτυο και αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων. Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας μας πρέπει να ξέρετε ότι τα χρήματα χρησιμοποιούνται για την συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου και με επιτυχία έχουν μειωθεί τα ατυχήματα στον αυτοκινητόδρομο. Άμεσα προχωρήσαμε σε μείωση διοδίων για συχνούς χρήστες, και για να καταλάβατε με έναν πομποδέκτη παίρνει άμεσα έκπτωση 25% δηλαδή από 4 ευρώ θα πληρώσει 3,10 για μια διέλευση και ο συχνός χρήστης που πάει στην δουλειά του θα πληρώνει 1,55 ευρώ. Αυτό θα ισχύσει σε όλους τους σταθμούς διοδίων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Η μείωση για όλους τους χρήστες δεν θα υπάρξει αυτήν την στιγμή, εξετάζουμε όμως περαιτέρω μέτρα στα πλαίσια της εμπορικής μας πολιτικής, που μας επιτρέπει το οικονομικό πλαίσιο για να μη διακινδυνέψουμε την ολοκλήρωση του έργου. Οποιαδήποτε περαιτέρω γενική μείωση όμως θα έθετε σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου».
Ο κ. Δημήτρης Νασίκας σημείωσε απ’ την πλευρά του: «Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε από την πλευρά μας ότι είμαστε ο Δήμος που έχει πληγεί περισσότερο από την συγκεκριμένη ιστορία των διοδίων. Είμαστε ο Δήμος που έχει θρηνήσει περίπου 20 θύματα στα προηγούμενα χρόνια και ο Δήμος ο οποίος υποφέρει καθημερινά από αυτή τη συχνή διέλευση των φορτηγών. Εμείς εμμένουμε στις θέσεις μας και δεν είναι μόνο θέση της δημοτικής αρχής αλλά και θέση της τοπικής κοινωνίας, ότι το μοναδικό ζητούμενο για μας είναι η κατάργηση των διοδίων. Θεωρώ ότι, η λύση που αρμόζει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι η πλήρης κατάργηση των διοδίων και το μόνο που μπορούμε να δεχτούμε μέχρι τότε είναι μια καλή αστυνόμευση της Παλαιάς Εθνικής Οδού».
Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος συμπλήρωσε: «Πάντα μια συζήτηση φέρνει ένα αποτέλεσμα. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι το πιο επιθυμητό, αυτό που επιδιώκουμε, την κατάργηση των διοδίων. Με την πίεση έγινε μια μείωση. Εμείς σύντομα με την διαβεβαίωση του κ. περιφερειάρχη θα βρεθούμε και στον Υπουργό γιατί η κατάργηση των διοδίων είναι θέμα του Υπουργείου και όχι θέμα Περιφέρειας. Η επιμονή μας είναι στην κατάργηση των διοδίων ή στους δημότες μας να υπάρχει κάρτα ελεύθερης διέλευσης».
Ο κ. Κώστας Κολλάτος ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση έχει ως αποτέλεσμα εμείς να εμμείνουμε από την πλευρά μας στην αρχική μας θέση, κάτι που είχε εκφραστεί και στην συνάντηση στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, που μιλούσαμε για κατάργηση των σταθμών διοδίων στην Π.Ε. Λάρισας. Όπως γνωρίζετε στον Δήμο Τεμπών αυτήν την στιγμή υπάρχουν 2 σταθμοί διοδίων, στο ύψος του Μακρυχωρίου και του Πυργετού, δηλαδή στα 30 χλμ λειτουργούν 2 σταθμοί και εκτός αυτού είναι η μοναδική περιοχή που από την ίδρυση του ΤΕΟ, εδώ και 50 χρόνια, υπήρχε σταθμός διοδίων. Άρα καταλαβαίνετε πόσο δυσανάλογη είναι αυτή η τιμολογιακή πολιτική για τους δημότες του Δήμου. Εάν δεν είναι εφικτή η κατάργηση των διοδίων εμείς επιμένουμε και πάλι στην κάρτα ελεύθερης διέλευσης των δημοτών μας από Δημοτική Ενότητα σε Δημοτική Ενότητα και εν πάσηπεριπτώσει να τεθεί κάποια στιγμή σε ισχύ η χιλιομετρική χρέωση γιατί πιστεύουμε με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μια δίκαιη κατανομή κόστους».
Συζητήθηκε μια δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει κυρίως την καλύτερη αστυνόμευση των παραδρόμων και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, έτσι ώστε να μην μετακινούνται σε αυτή βαρέως τύπου οχήματα καθώς και τροχοφόρα που δεν πρέπει να μετακινούνται σ’ αυτή. Οι φορείς της Θεσσαλίας εμμένουν στη θέση τους και πρόκειται να θέσουν το ζήτημα αυτό στον αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.
Στην σύσκεψη στην Περιφέρεια παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Θανάσης Βλάχος εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής νέων Ριζομύλου—Στεφανοβικείου και ο διευθυντής λειτουργίας της εταιρείας κ. Γιάννης Νασούλης. (Πηγή)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.