Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοικτή Επιστολή προς όλους τους Υπαλλήλους των Περιφερειών της Χώρας


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΗΛ.:69 42 43 41 42
email:xaralamposeystratioy@gmail.com 
Ξάνθη 04 Σεπτεμβρίου 2014
Προς: Όλους τους Υπαλλήλους των
Περιφερειών της Χώρας

Ανοικτή Επιστολή
Συνάδελφοι,
Πριν λίγες μέρες τελέσθηκε η ορκωμοσία των νέων Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβουλών.
Με την αλλαγή των νέων διοικήσεων των Περιφερειών ξεκινάει μια νέα αρχή για όλους μας, καθώς νέα δεδομένα και ίσως και νέες ιδέες θα υπάρξουν στον εργασιακό μας περιβάλλον. Έτσι πρέπει και επιβάλλεται η επίσκεψη του κάθε Δ.Σ. του κάθε Συλλόγου στον νέο Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη να είναι ουσιαστική και όχι απλώς εθιμοτυπική.
Ο Δημόσιος Τομέας αλλάζει και εμείς πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι σε αυτήν την αλλαγή. 
Νέοι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ίσως να μην έχουν άποψη για το πώς μπορεί να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση ή να μην έχουν ασκήσει άλλη φορά διοίκηση στο Δημόσιο Τομέα, αποτελούν δυστυχώς πραγματικότητα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας είμαστε οι δημόσιοι υπάλληλοι της «πρώτης γραμμής» που συναντάει κάθε μέρα ο πολίτης σε οποιαδήποτε επαφή του με το δημόσιο τομέα. Άλλωστε το 65% των δημόσιων εγγράφων και υπηρεσιών διακινούνται και παρέχονται από τις υπηρεσίες των Περιφερειών.
Συνάδελφοι,
Ποιος από εμάς έχει σκεφτεί, τί θέλουμε εμείς ως υπάλληλοι από τους νέους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Σύμβουλους και τι αυτοί από εμάς;
Άραγε πως σκέφτονται τη λειτουργία των Περιφερειών, μιας και είναι αυτοί που θα έχουν και τον πρωταρχικό λόγο στην αξιολόγηση, μετακίνηση υπαλλήλων και στη σύνταξη των νέων οργανογραμμάτων των υπηρεσιών;
Πρωταρχικός σκοπός δεν είναι η συνδιοίκηση των εργαζομένων αλλά η συνεργασία με την νέα Περιφερειακή Αρχή για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Πρέπει να συζητήσουμε και να προτείνουμε στους νέους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες τι σκεφτόμαστε και τι ιδέες έχουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο οποίος θα έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες μας.
Η Δημόσια Διοίκηση βάλλεται καθημερινά από πολλές πλευρές, έτσι κάθε μέρα εμείς καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αυτοί που «ταλαιπωρούν» τους πολίτες, αλλά αυτοί που εξυπηρετούν και υπηρετούν τους πολίτες με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία. Σαφώς και υπάρχουν περιστατικά που πολλές φορές μας δυσφημούν, τα οποία όμως δεν είναι ενδεικτικά των υπηρεσιών που προσφέρουν οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι των Περιφερειών, φυσικά όμως όπου υπάρχουν τέτοιου είδους περιστατικά δεν πρέπει να αποσιωπούνται, αλλά αντίθετα πρέπει να καταγγέλλονται από εμάς τους ίδιους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές των περιπτώσεων.
Πρέπει να γίνουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να συζητηθούν προτάσεις των συναδέλφων, οι οποίοι έχουν γνώση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση οι Σύλλογοι πρέπει να ευαισθητοποιήσουν τους συναδέλφους και να συζητήσουν μαζί τους ακόμη και με τον καθένα ξεχωριστά τις προτάσεις τους. Να σχηματιστούν ομάδες εργασίας ανά υπηρεσία οι οποίες θα καταθέσουν στον Σύλλογο, και αυτός με την σειρά του στην νέα Διοίκηση, τις προτάσεις σχετικά με το πώς μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα οι υπηρεσίες των Περιφερειών.
Λύσεις υπάρχουν αλλά το θέμα είναι εάν εμείς οι ίδιοι θέλουμε να τις εφαρμόσουμε, πόσο ευέλικτοι θέλουμε να γίνουμε και πόσο έτοιμοι είμαστε να προτείνουμε νέες καινοτόμες ιδέες για την καλύτερη λειτουργία των Περιφερειών και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Πρέπει να προτείνουμε πως θα υπάρξει βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος και καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους πολίτες και να τεθούν θέματα που μας απασχολούν όπως η μηχανοργάνωση, η μηχανογράφηση, η στενότητα εργασιακού χώρου αλλά και ένα πρόβλημα που απασχολεί ακόμη και τους πολίτες και δεν είναι άλλο από τη μη σωστή πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις υπηρεσίες.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.
Συνάδελφοι,
Ήρθε η ώρα που οι συνδικαλιστές πρέπει να δείξουν στους συναδέλφους, στους πολίτες και στη διοίκηση ότι έχουν ιδέες, λύσεις και πρωτοβουλίες που θα κάνουν καλύτερη την δημόσια διοίκηση.
Καλώ όλα τα Δ.Σ. να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις ώστε με πρωτοβουλίες συναδέλφων να κατατεθούν προτάσεις και λύσεις για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των συναδέλφων προς τους πολίτες.
Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον δημόσιο τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Υπάλληλος ΠΑΜΘ - Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ 
Πρώην Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.