Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία με ελλείψεις


Με ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, όπως παραδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ομονοώντας με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Βέβαια, το υπουργείο δηλώνει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου τα κενά θα έχουν περιοριστεί στο 1% των θέσεων. Με βάση τα στοιχεία των ομοσπονδιών σήμερα, κενό είναι το 10% των θέσεων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή έχει σταλεί στα σχολεία το σύνολο των βιβλίων.
Ειδικότερα, με 12.000 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα κενά υπολογίζονται σε 9.000, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις στα σχολεία του Πειραιά (349 δάσκαλοι), Ηρακλείου Κρήτης (324 ελλείψεις), Δυτικής Αττικής (331), Ηλείας (318), Ευβοίας (263) και Ανατολικής Αττικής (212). Και σε αυτά τα κενά δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες για τα σχολεία ειδικής αγωγής αλλά και για το ολοήμερο πρόγραμμα των 1.282 σχολικών μονάδων, το πρόγραμμα των οποίων αρχίζει στις 7 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 4.15 μ.μ.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λείπουν περί τους 3.000 καθηγητές, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα Επαγγελματικά Λύκεια. Το πρόβλημα είναι οξύτερο στα γυμνάσια και τα λύκεια των Κυκλάδων (καταγράφεται έλλειψη 200 καθηγητών), Ηρακλείου Κρήτης (189), Δυτικής Θεσσαλονίκης (100) και Ανατολικής Αττικής (87).
Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι «11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου αναλάβει υπηρεσία. Επίσης, τοποθετήθηκαν έως και σήμερα 4.900 αναπληρωτές. Εως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 αναπληρωτές, με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Ειδικά Σχολεία.
Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ).
Εκτιμούμε, πως παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πιστεύουμε πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς».
Μάλιστα, χθες, ανακοινώθηκε η πρόσληψη σε θέσεις αναπληρωτών 18 νηπιαγωγών (ΠΕ61) και 1.224 δασκάλων (ΠΕ71) για την κάλυψη κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 208 προσωρινών αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. 
Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΑΚΑΣΑ
Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.