Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στους ΝΥΤ: «Θα κάνω την αξιολόγηση με τον δικό μου τρόπο»

Το προφίλ της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου σκιαγραφεί σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times, με τίτλο «Η Ελληνίδα πολιτικός που κοιτά κατάματα τονκόσμο» τονίζοντας μάλιστα πως πρόκειται για μια μικροκαμωμένη ξανθιά που διεξήγαγε μια αμερικανικού στυλ προεκλογική εκστρατεία, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα.
«Μικροσκοπική και ξανθιά, η κυρία Δούρου, διεξήγαγε μια προεκλογική εκστρατεία αμερικανικού στιλ, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα, κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί απέφυγαν από φόβο μην πέσουν θύματα επίθεσης από θυμωμένους πολίτες. Στον τοίχο του γραφείο της κρατά ακόμη έναν χάρτη της χώρας με δεκάδες καρφίτσες από τις περιοχές όπου επισκέφθηκε. Λίγες δημοσκοπήσεις είχαν προβλέψει τη νίκη της». 
Το άρθρο συνεχίζει με το βιογραφικό της. «Γεννημένη στην Αθήνα από πατέρα αστυνομικό και μητέρα που ασχολούνταν με τα οικιακά, δηλώνει πως η συνήθη πορεία των πραγμάτων θα ήταν να έδινε εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο. Αλλά ο στόχος των γονιών τους αναφορικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους ήταν άλλος, εξασφαλίζοντας πως θα τους παρείχαν τα πάντα, από μπαλέτο μέχρι ξένες γλώσσες. Μιλά πέντε γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκικών», αναφέρει το δημοσίευμα.
Τελικά κατέληξε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας, όπου οι καθηγητές την ενθάρρυναν να συνεχίσει με διδακτορικό, όπως λέει η ίδια. Τελικά έκανε μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες, πρόθυμη να επιστρέψει στην πατρίδα και να συνεχίσει στην πολιτική. Με την πάροδο των χρόνων πέρασε από πολλές θέσεις εργασίας σε διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρείες, ενώ τα βράδια και τα Σαββατοκύριακά της τα αφιέρωνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε στις εκλογές του 2012 και ορίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος σε διεθνή θέματα.
Η κυρία Δούρου, στη συνέντευξή της λέει πως θα ήθελε να κάνει παιδιά, αλλά είναι πολύ απασχολημένη τώρα. «Δε θέλω να αφήσω το παιδί μου στη μητέρα μου να το μεγαλώσει» τονίζει.
Όσο εγκαθίσταται στο νέο γραφείο της, δηλώνει πως ο στόχος της είναι απλός: να δημιουργηθεί μια λειτουργική κυβέρνηση χωρίς διαφθορά και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που αποτελούσαν τμήμα της ζωής σε αυτή τη χώρα.
Προς το παρόν πάντως έχει γίνει πρωτοσέλιδο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξαιτίας της διαφωνίας της με την κυβέρνηση για το μέλλον των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση θέλει να επανεξετάσει και να αξιολογήσει τους υπαλλήλους ενώ η κυρία Δούρου θεωρεί πως η κίνηση αυτή αποτελεί αφετηρία για την απόλυση τους.
Σε πρόσφατη ομιλία της, δήλωσε θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε όσους είπαν ψέματα για τα πτυχία τους. Μάλιστα, στο γραφείο της όπως τονίζει η ίδια, έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες κατά 8 υπαλλήλων, οι υποθέσεις των οποίων εκκρεμούν από τον προκάτοχό της.
«Οι εργαζόμενοι θα περάσουν δύσκολα» τονίζει. «Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα αυστηρός προκειμένου να έχεις αποτέλεσμα. Αλλά θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο».
Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στο περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη, που της έριξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, με τους συντάκτες να αναφέρουν ότι ακόμη και πριν από τις εκλογές η κ. Δούρου είχε τη φήμη της σκληρής, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση «Μετά βίας συσπάστηκε το πρόσωπό της».
Αναφερόμενη στο σύμφωνο συμβίωσης που έχει υπογράψει με το σύντροφό της, η κυρία Δούρου τονίζει ότι το προτιμά από έναν γάμο διότι «δεν έχει τους περιορισμούς ενός γάμου, με πιο σημαντικό στην περίπτωση χωρισμού, που στο σύμφωνο συμβίωσης δεν απαιτούνται δικηγόροι και δε θα χρειαστεί να περάσει κάποιος από καταστάσεις που μπορεί να σκοτώσουν ότι ωραίο είχε βιώσει κανείς με το σύντροφό του».

Τέλος τονίζει ότι μπορεί και να περιμένει τις επόμενες εκλογές με την προσδοκία να γίνει υπουργός, αλλά μέχρι τότε θέλει να κάνει πολλά. Αν και είναι σπάνιο, σημειώνει το άρθρο, παραιτήθηκε από τη θέση της ως βουλευτής για να πάρει μέρος ενεργά στην προεκλογική της εκστρατεία, αρνούμενη να πληρώνεται για μια δουλειά που δεν έκανε. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει χωρίς μισθό για πάνω από επτά μήνες και δεν μπορούσε να πληρώνει το προσωπικό της. «Η μητέρα μου πληρώνει για τα τσιγάρα μου» είχε δηλώσει το καλοκαίρι περιμένοντας για τρεις μήνες σε ένα νοικιασμένο γραφείο. «Αυτοί οι άνθρωποι που βλέπετε εδώ εργάζονται για το τίποτα. Επομένως υπάρχει ελπίδα για τη χώρα μου» κλείνει το άρθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.