Πρόλογος

Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας, από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου.

Με αυτή την σελίδα ξεκινάει ένα διαδικτυακό πρώτο βήμα ενημέρωσης, επικοινωνίας και γνωριμίας μεταξύ των εργαζομένων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδος.

Συνάδελφοι μόνο ενωμένοι αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, πολεμάμε και νικάμε.
«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ»

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Συντάξεις μέσω ΚΕΠ… – Όλα τα δικαιολογητικά (ΦΕΚ)


Μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών θα μπορούν πλέον οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ να προμηθεύονται μία σειρά βεβαιώσεων από το Ταμείο τους. Την ηλεκτρονική αυτή διασύνδεση του ΟΑΕΕ με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕΚΕΡ-Ερμής» προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ) των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Πιο αναλυτικά, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτικών σειρά βεβαιώσεων αρμοδιότητας του ΟΑΕΕ όπως είναι:
  • Η βεβαίωση αποδοχών του συνταξιούχου
  • Η βεβαίωση των ασφαλιστικών εισφορών και
  • Το τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, για τη χορήγηση των βεβαιώσεων από τα ΚΕΠ θα απαιτείται η συμπλήρωση και η υπογραφή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο. Για την εκτύπωση των εγγράφων που προαναφέρθηκαν θα απαιτείται η επίδειξη των ακόλουθων δικαιολογητικών:
1. η επίδειξη εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο). Σε περίπτωση κατά την οποία προσέρχεται εκπρόσωπος του δικαιούχου απαιτείται επίδειξη εξουσιοδότησης με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής.
2. η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου, (μόνο αν ζητείται βεβαίωση αποδοχών ή τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης)
3. η επίδειξη εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ) του δικαιούχου, (μόνο για βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών)
4. η προφορική υπόδειξη του AMΚΑ του δικαιούχου, για όλα τα έγγραφα που προαναφέρθηκαν
Η ένταξη και διεκπεραίωση της διαδικασίας εκτύπωσης βεβαιώσεων ΟΑΕΕ μέσω ΚΕΠ, γίνεται μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ- ΚΕΠ, που υποστηρίζουν τα ΚΕΠ, το οποίο συνδέεται με τον ιστότοπο του ΟΑΕΕ. Ο ΟΑΕΕ σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα συστήματά του και θα δημιουργήσει την απαιτούμενη υποδομή από την πλευρά του για να διασυνδεθεί και διαλειτουργήσει με το σύστημα ΕΡΜΗΣ –ΚΕΠ, ώστε να διασφαλιστεί το ενιαίο περιβάλλον λειτουργίας των υπαλλήλων των ΚΕΠ< τα θέματα ασφαλείας, η παραγωγή αναφορών και στατιστικών, αλλά και γενικότερα η παρακολούθηση των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται μέσω ΚΕΠ.
Οι εκτυπωμένες βεβαιώσεις παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους χωρίς να απαιτείται επικύρωση.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχείο ιστολογίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Διαχειριστής της σελίδας

Ο Διαχειριστής της σελίδας
Η διαχείριση της ιστοσελίδας Υπάλληλοι Περιφερειών Ελλάδος, γίνεται από τον υπάλληλο της Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) Χαράλαμπο Ευστρατίου, Σύμβουλο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΠΕΞΑ και τ. Πρόεδρο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η σελίδα δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση των Υπαλλήλων στις Αιρετές Περιφέρειες Ελλάδας. Συνάδελφε θα θέλαμε την βοήθεια σου, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των Περιφερειών αλλά και των υπαλλήλων που υπηρετούμε σε αυτές. - Τηλ. : +30 6942434142 και mail: (xaralamposeystratioy@gmail.com)
Από το Blogger.